Cum arată formula unui produs de curățare blând - ce conține și cum să îl aleg?

Cum arată formula unui produs de curățare blând - ce conține și cum să îl aleg?

Procesul de curățare a pielii este o etapă esențială, dar și potențial dăunătoare, în rutina noastră zilnică de îngrijire. Cu toate acestea, renunțarea la acest pas nu este o opțiune. Motiv pentru care produsele precum apa micelară devin indispensabile în procesul de curățare a pielii, iar agenții tensioactivi, sau surfactanții, joacă un rol important în acest proces, asigurând o îndepărtare eficientă a impurităților.

CE SUNT SURFACTANȚII?

Surfactanții sunt întotdeauna compuși dintr-o porțiune hidrofilă, care este solubilă în apă (atrage apa) și o porțiune hidrofobă/lipofilă, care este solubilă în ulei (atrage uleiul). Surfactanții interacționează cu grăsimea și impuritățile de la nivelul pielii, se atașează de ele și le îndepărtează în momentul clătirii.

CUM AFECTEAZĂ UN PRODUS DE CURĂȚARE BARIERA CUTANATĂ?

Suprafața pielii noastre conține componente acide, care sunt responsabile de crearea unui mediu ușor acid pentru a ține anumite bacterii la distanță. Unii surfactanți se pot atașa de lipidele din bariera de protecție a pielii și pot cauza acea senzație de uscăciune după curățare, perturbând pH-ul pielii și determinând apariția anumitor afecțiuni ale pielii. În mod normal, o piele sănătoasă își va restabili de la sine pH-ul destul de repede, însă un ten sensibil și problematic va fi imediat afectat de aceste schimbări.

Utilizarea unui produs acid după curățare nu va restabili imediat componentele acide înapoi în piele, însă poate facilita acest proces. De aceea, utilizarea unui tonic facial este o variantă sănătoasă care poate contribui semnificativ la restabilirea pH-ului. Un produs de curățare blând, precum apa micelară, îi va oferi o curățare eficientă pielii, curățând porii și protejând bariera naturală a pielii.

CUM PUTEM ALEGE UN PRODUS DE CURĂȚARE BLÂND?

  • acesta trebuie să conțină ingrediente blânde
  • mai puține ingrediente în formulă
  • formula sa fie una cu potențial de iritare scăzut
  • să aibă o putere de curățare eficientă, dar blândă
  • să aibă un pH echilibrat
  • să nu conțină parfum sintetic sau alcool

FORMULA APEI MICELARE DRAGON SPLASH

Formula apei micelare DRAGON SPLASH introduce un surfactant blând și eficient:

  • prezintă o bună compatibilitate dermatologică cu pielea
  • este potrivit pentru orice tip de piele, inclusiv cea sensibilă

Luăm în considerare pH-ul pielii. Ținem cont de aciditatea naturală a pielii, fiind o parte importantă a microbiomului și a sănătății generale. Am creat formula apei micelare, stabilizată la un pH de 5-5.5.

Este o formulă care conține acid hialuronic, extract de sângele dragonului și glicerină pentru a lăsa tenul catifelat și ușor hidratat după utilizare. Are o acțiune blândă asupra barierei de protecție pielii, protejând și îmbunătățind textura tenului. Nu usucă tenul. Pentru a îi oferi tenului o curățare suplimentară, adăugăm un tonic facial delicat în rutină.

Discutați întotdeauna cu un specialist înainte de a utiliza produse de îngrijire care conțin ingrediente active și/sau pentru a afla dacă este un produs potrivit tenului și structurii pielii dumneavostră.

REFERINȚE

Georgios N. StamatasAlex Zvulunov, Paul Horowitz, Gary L. Grove, 2012, Skin Barrier Protection, Hindawi Publishing Corporation Dermatology Research and Practice, accesat în 24.07.2021

Anca Maria Juncan, Dana Georgiana Moisă, Antonello Santini, Claudiu Morgovan, Luca-Liviu Rus, Andreea Loredana Vonica-Țincu, Felicia Loghin, 2021, Advantages of Hyaluronic Acid and Its Combination with Other Bioactive Ingredients in CosmeceuticalsNational Center for Biotechnology Information, accesat în 09.2021


0 comentarii

Lasă un comentariu

Notă, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate