Importanța pH-ului în formulă

Importanța pH-ului în formulă

La Greenberry considerăm că un produs cosmetic blând și eficient respectă biologia și compoziția naturală a tenului, fără a influența într-un mod negativ vreun aspect al pielii. De aceea, am creat formule minimaliste, stabilizate la un pH optim, echilibrat, cu potențial scăzut de sensibilizare asupra pielii. Testăm nivelurile de pH și ne asigurăm întotdeauna că formulele noastre rămân eficiente și respectă funcția de protecție îndeplinită de mantaua acidă a pielii.

CE ESTE PH-UL?

PH-ul - sau potențialul de hidrogen - este o măsură a ionilor de hidrogen dintr-o soluție apoasă, indicând aciditatea sau alcalinitatea soluției. pH-ul se aplică numai produselor care conțin o cantitate semnificativă de apă, cum ar fi emulsiile de tip ulei în apă (conțin o porțiune mai mare de apă), tonere, produse de curățare (cele spumante). Acest lucru înseamnă, de asemenea, că produsele pe bază de pulbere sau uleiuri nu vor avea un pH. Totodată, emulsiile de tip apă în ulei (conțin o porțiune mai mare de lipide) vor îngreuna masurarea și ajustarea pH-ului.

Acesta este măsurat pe o scară de la 0 la 14. Cel mai acid are valoarea 0, în timp ce cel mai alcalin atinge 14. În termeni generali, substanțele neutre măsoară 7; cele acide vor măsura un pH mai mic de 7, în timp ce o soluție alcalină va avea un pH de peste 7. Fiecare număr întreg de pe scara pH-ului reprezintă, de fapt, o diferență destul de mare în aciditatea sau alcalinitatea unei soluții.

CARE ESTE PH-UL PIELII?

Pielea are un pH de aproximativ 5.5. Prin urmare, majoritatea produselor de îngrijire ar trebui să aibă un pH echilibrat de 5.3-5.8, rareori ajungând până la 7.0 (neutru). Există și excepții, cum ar fi produsele pentru exfolierea pielii, care necesită, de regulă, un pH de aproximativ 3.5-4.0.

pH-ul este important pentru chimistul cosmetic care concepe formula, pentru a se asigura că ingredientele active, conservanții și restul ingredientelor vor fi utilizate într-un interval adecvat de pH.

Ajustarea pH-ului produselor noastre:

  • pentru scăderea pH-ului (de exemplu, de la 9.5 la 5.0) utilizăm o concentrație diluată de acid lactic
  • pentru a crește pH-ul (de exemplu, de la 3.0 la 5.5) utilizăm o concentrație diluată de hidroxid de sodiu

    CUM NE AFECTEAZĂ UN PRODUS DE CURĂȚARE PH-UL PIELII?

    PH-ul pielii este afectat, mai mult sau mai puțin, de orice produs cu care intră în contact: produs de curățare, tonic, seruri, creme și inclusiv de apă. Însă, cel mai adesea, pH-ul pielii noastre este afectat de produsele de curățare care, prin acțiunea lor, îndepărtează componentele acide din piele. Din nefericire, anumiți agenți tensioactivi nu pot face diferența între ceea ce trebuie să îndepărteze de pe piele (adică machiajul și alte impurități) și ceea ce e menit să rămână pe piele (lipidele). Acesta este un motiv pentru care aproape orice produs de curățare, inclusiv apa (care în mod normal are un pH neutru) poate crește temporar pH-ul pielii.

    În mod normal, o piele sănătoasă își va reface destul de repede pH-ul. Fapt pentru care, unele persoane pot folosi săpunul natural (alcalin) pentru curățarea tenului, fără a prezenta probleme. Însă, pentru o piele problematică și/sau sensibilă aceste modificări de pH vor fi prea mari, iar pielea va avea nevoie de mai mult timp de refacere. Aici, un tonic facial îți va veni în ajutor, contribuind la restabilirea pH-ului. Ba mai mult, rămâi și cu pielea hidratată și catifelată. Caută întotdeauna un tonic facial cu pH cuprins între 4-6.

    FORMULA APEI MICELARE DRAGON SPLASH

    La Greenberry luăm în considerare pH-ul pielii. Ținem cont de aciditatea naturală a pielii, fiind o parte importantă a microbiomului și a sănătății generale. Am creat formula apei micelare, stabilizată la un pH de 5-5.5.

    Dragon Splash are o acțiune blândă asupra barierei de protecție pielii, protejând și îmbunătățind textura tenului. Nu usucă tenul. Pentru a îi oferi tenului o curățare suplimentară și a-l ajuta la reînnoirea pH-ului, adăugăm un tonic facial delicat în rutina noastră de skincare.

    Discutați întotdeauna cu un specialist înainte de a utiliza produse de îngrijire care conțin ingrediente active și/sau pentru a afla dacă este un produs potrivit tenului și structurii pielii dumneavostră.

    REFERINȚE

    Saba M AliGil Yosipovitch, 2013, Skin pH: from basic science to basic skin care
    , Department of Dermatology, Wake Forest University Baptist Medical Center, Winston-Salem, USA, National Center for Biotechnology Information, accesat în 18.07.2021

    Peter M. Elias, MD, 2010, Skin Barrier Function, National Center for Biotechnology Information, accesat în 18.07.2021 


    0 comentarii

    Lasă un comentariu

    Notă, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate